Welke stappen volgens wervingsproces YellowApple?

We beginnen met het leren kennen van je organisatie en je mensen. We willen namelijk een goed beeld krijgen van wie er bij je past. We hebben het over doelen, missie, mensen en wat jullie uniek maakt. We gaan het natuurlijk ook hebben over de job: wat moet jullie nieuwe collega bij jullie gaan doen (en wat niet)? En welke competenties moet hij of zij daarvoor meebrengen? Met jullie input gaan wij aan de slag en stellen wij een inspirerende wervingstekst op.

Daarna gaan we campagne voeren: we plaatsen je vacatures op diverse online media, waaronder bijvoorbeeld op LinkedIn en Instagram en we gaan actief zoeken in onze netwerken en in externe databases.

Voordat wij kandidaten persoonlijk spreken nemen wij een online vragenlijst af: 16PF® van PSI. 16PF® Is wereldwijd bekend als een van de meest valide voorspellers van menselijk gedrag, hetgeen wordt bevstigd in 2.7000 onafhankelijke onderzoeksartikelen. Het is een uiterst effectief middel om inzicht te geven in talent, geschiktheid van een kandidaat voor een welbepaalde functie te bevestigen en ontwikkelingsbehoeften vast te stellen.

De eerste kandidaten zijn binnen: dan checken we of zij voldoen aan de minimale randvoorwaarden die voor jullie belangrijk zijn.

Aspiraties, drijfveren, persoonlijkheid, competenties, ervaring, geschiktheid, diploma check. Dat is wat aan de orde komt in het diepteinterview met de kandaat. Ook toetsen wij in deze fase de uitkomsten van de 16PF persoonlijkheidstest.

Interviewverslag, 16PF Profiel rapport, CV. Simpel: dit is wat je van ons krijgt voordat je zelf kennismaakt met een kandidaat. We streven ernaar alleen de drie beste kandiaten aan je voor te stellen.

We coordineren de afspraken en eventuele vervolggesprekken met kandidaten voor je en beeindigen de procedure met kandidaten die toch minder passen.

Indien gewenst begeleiden we de arbeidsvoorwaarden-onderhandeling en doen we een uitgebreide referentiecheck op de kandidaat.

Na 5-6 maanden voeren we een evaluatiegesprek met jullie en met de geplaatse kandidaat. Mocht het onverhoopt gebeuren dat een kandidaat binnen 6 maanden bij jullie vertrekt, dan zoeken wij gratis een nieuwe kandidaat. De voorwaarden voor deze garantieregeling vind je in de Algemene Voorwaarden.

Onze Werving & Selectie duurt voor een volledige procedure meestal 8 weken. Maar wij streven er naar om samen met jou tot een zo snel mogelijk resultaat te komen. YellowApple is er voor jou!